Te koop – Herenhuis

Albertstraat 19, 2018 Antwerpen

€ 839.000


 • 5 Kamers
 • 494 m² Oppervlakte
 • 3 Badkamers
 • 193 m² Oppervlakte

Deze eclectische meesterwoning met Florentijnse renaissance elementen onderscheidt zich onmiddellijk door haar uitzonderlijke gevelbreedte van 8.5 meter. De voorgevel werd opgetrokken uit een roomkleurig baksteenparement met natuurstenen vensteromlijstingen en decoratieve elementen. De blauwe hardstenen plint wordt onderbroken door sierlijk bewerkte dubbele eikenhouten inkomdeuren die toegang verlenen tot de imposante entree. Reeds hier worden de hoogwaardige afwerkingsgraad en materialiteit van de woning duidelijk. De hal geeft enerzijds toegang tot de ruime kelder met fietsenberging, verder leiden marmeren trappen naar de bel etage verdieping. Met hout omlijste glazen deuren bieden reeds een spectaculair doorzicht naar de riante, eveneens met marmer afgewerkte traphal.

 

De trapzaal ontsluit zowel woonkamer als keuken en biedt eveneens een extra toegang tot de kelder. De royale woonruimte van 65 m² is opgebouwd als een enfilade van salon, eetkamer en veranda met terras op het zuiden. De eikenhouten parket in visgraat, marmeren schouw,   open haard en originele sierlijsten versterken de statige sfeer van de zaal. Aansluitend vindt men een volledig in hout afgewerkte keuken uitgerust met inductie kookvuur, dampkap en friteuse. Tot slot beschikt de woning nog over een lichtrijke Zuidgerichte tuin van 75m².

De statige houten trap volgend treft men eerst een tussenverdieping met toilet en vestiaire, alvorens de ruime nachthal op de eerste verdieping te bereiken. De overloop verschaft toegang aan, een ruime gastenkamer met terras en aangrenzende badkamer, en de masterbedroom van 24.5m². Ook deze is voorzien van een badkamer met ligbad, dubbele lavabo en bidet, alsook van een ruime dressing.

Na alweer een tussenverdieping met een nachttoilet en bovenlicht vindt men op de tweede verdieping een op het vorige niveau gelijkende indeling terug. Een grote nachthal verbindt twee ruime slaapkamers (28.5 en 24.5m²) met aansluitend wederom een badkamer.

Op de derde verdieping vinden we onder het puntdak ten slotte een vrij in te vullen studioruimte van 7.3 op 11.6 meter in L-vorm.

Tot slot is de woning volledig en droog onderkelderd. De kelderverdieping heeft een vrije hoogte van 2.6 meter en is afgewerkt met originele betegeling aan muren en vloer. Verder is ze voorzien van een wijnkelder, toilet en een doorgang naar de tuin.

 

 • Bouwjaar 1902
 • Historische gevel en interieur, volledig voorzien van originele ornamenten
 • Plafondhoogte: 4.25m (op sommige plaatsen zelfs 5.67m)
 • Dubbele beglazing in houten schrijnwerk
 • Automatische rolluiken aan voor en achterkant
 • CV op mazout (2000 l)
 • Puntdak met isolatie

  Pagina afdrukken
  Contacteer ons
 1. Financieel

  Prijs:
  € 839.000
 2. Algemeen

  Staat:
  Uitstekend
  Bebouwing:
  Gesloten
  Verdiepingen:
  4
  Tuin:
  75 m²
 3. Afmetingen

  Grondoppervlakte:
  193 m²
  Bewoonbare oppervlakte:
  494 m²
  Gevelbreedte:
  8 m
 4. Comfort

  Huisdieren toegelaten:
  Ja
  Open haard:
  Ja
  Zwembad:
  Nee
  Tennis:
  Nee
 5. Indeling

  Woonkamer:
  65 m²
  Eetkamer:
  Ja
  Keuken:
  Ja (geïnstalleerd)
  Berging:
  Ja
  Slaapkamer 1:
  25 m²
  Slaapkamer 2:
  29 m²
  Slaapkamer 3:
  25 m²
  Slaapkamer 4:
  85 m²
  Dressings:
  1
  Badkamer:
  (alle comfort)
  Kelder:
  120 m²
  Wasplaats:
  Ja
 6. Energie

  EPC:
  477
  Ramen:
  Hout
  Elektriciteitskeuring:
  Ja, niet conform
  Type verwarming:
  Stookolie cv
  Verwarming:
  Individueel
 7. Ruimtelijke ordening

  Bestemming:
  Niet meegedeeld
  Bouwvergunning:
  Niet meegedeeld
  Dagvaarding:
  Niet meegedeeld
  Verkavelingsvergunning:
  Niet meegedeeld
  Voorkooprecht:
  Niet meegedeeld

Uw gegevens

Gegevens v/d contactpersoon