Herenhuis te koop € 839.000

Albertstraat 19 2018 Antwerpen 5 3 494 m² 75 m² 193 m²

Beschrijving

Deze eclectische meesterwoning met Florentijnse renaissance elementen onderscheidt zich onmiddellijk door haar uitzonderlijke gevelbreedte van 8.5 meter. De voorgevel werd opgetrokken uit een roomkleurig baksteenparement met natuurstenen vensteromlijstingen en decoratieve elementen. De blauwe hardstenen plint wordt onderbroken door sierlijk bewerkte dubbele eikenhouten inkomdeuren die toegang verlenen tot de imposante entree. Reeds hier worden de hoogwaardige afwerkingsgraad en materialiteit van de woning duidelijk. De hal geeft enerzijds toegang tot de ruime kelder met fietsenberging, verder leiden marmeren trappen naar de bel etage verdieping. Met hout omlijste glazen deuren bieden reeds een spectaculair doorzicht naar de riante, eveneens met marmer afgewerkte traphal.

 

De trapzaal ontsluit zowel woonkamer als keuken en biedt eveneens een extra toegang tot de kelder. De royale woonruimte van 65 m² is opgebouwd als een enfilade van salon, eetkamer en veranda met terras op het zuiden. De eikenhouten parket in visgraat, marmeren schouw,   open haard en originele sierlijsten versterken de statige sfeer van de zaal. Aansluitend vindt men een volledig in hout afgewerkte keuken uitgerust met inductie kookvuur, dampkap en friteuse. Tot slot beschikt de woning nog over een lichtrijke Zuidgerichte tuin van 75m².

De

statige houten trap volgend treft men eerst een tussenverdieping met toilet en vestiaire, alvorens de ruime nachthal op de eerste verdieping te bereiken. De overloop verschaft toegang aan, een ruime gastenkamer met terras en aangrenzende badkamer, en de masterbedroom van 24.5m². Ook deze is voorzien van een badkamer met ligbad, dubbele lavabo en bidet, alsook van een ruime dressing.

Na alweer een tussenverdieping met een nachttoilet en bovenlicht vindt men op de tweede verdieping een op het vorige niveau gelijkende indeling terug. Een grote nachthal verbindt twee ruime slaapkamers (28.5 en 24.5m²) met aansluitend wederom een badkamer.

Op de derde verdieping vinden we onder het puntdak ten slotte een vrij in te vullen studioruimte van 7.3 op 11.6 meter in L-vorm.

Tot slot is de woning volledig en droog onderkelderd. De kelderverdieping heeft een vrije hoogte van 2.6 meter en is afgewerkt met originele betegeling aan muren en vloer. Verder is ze voorzien van een wijnkelder, toilet en een doorgang naar de tuin.

 

Bouwjaar 1902 Historische gevel en interieur, volledig voorzien van originele ornamenten Plafondhoogte: 4.25m (op sommige plaatsen zelfs 5.67m) Dubbele beglazing in houten schrijnwerk Automatische rolluiken aan voor en achterkant CV op mazout (2000 l) Puntdak met isolatie

Pandgegevens

Uw contactpersoon

De Cauwer Femke E: femke@immobib.be