• Vastgoed
Vastgoed 20/07/2023

5 styling tips voor jouw interieur

5 styling tips voor jouw interieur

1. “color is a power which directly influences the soul” – Wassily Kandinsky

Wat kleur brengt leven in huis! Een palet van 3 tot 5 tinten geeft al snel een stijlvollere uitstraling. Kies dus jouw favoriete kleuren en verwerk deze in jouw interieur. Dit kan een accentenmuur zijn, kussentjes, plantenpotten, tapijten,… De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je het interessant maken? Kies dan voor contrasterende kleuren. Heb je het graag rustig, dan kies je beter voor een wit interieur met een paar rustgevende tinten als aanvulling. Pas wel op dat je niet eerst gaat schilderen vóór je jouw meubels hebt. Het zou behoorlijk jammer zijn moest die ene mooie accentmuur nu net ontzettend hard vloeken met de nieuwe zetel.

2. “if you don’t risk anything, you risk even more” – Erica Jong

Wil je écht dat WOW-effect? Ja dan moet je risico’s durven nemen. Mix verschillende stijlen, materialen en kleuren. Voor je het weet sta je in een speels, interessant, warm interieur. Hier moet je wel oppassen dat het niet té wordt, anders wordt het een drukke boel. Leer met velvet, rotan met fluffy dekens,… Go for it!

3. Nature never goes out of style

Een ruimte is niet compleet zonder planten of bloemen. Deze maken een kamer veel levendiger, gezelliger en ook gewoon stijlvoller. Bovendien zijn er tal van planten die de lucht zuiveren, win-win! Natuurlijke materialen in combinatie met bloemen en planten zijn een echte meerwaarde in elk interieur.

4. “Good art inspires; good design motivates” – Otl Aicher

Wanddecoratie is zeker een pluspunt, vooral als je deze (zoals in een museum) op de correcte hoogte hangt. Als je het te hoog of te laag gaat hangen kan je ruimte er heel raar en disproportioneel uit gaan zien. Durf persoonlijke zaken op te hangen! Foto’s van vrienden en familie, leuke uitstapjes,… Heb je enorm veel foto’s? Dan is misschien een muur van prikbord een leuk idee. Graag wat strakker? Durf grote werken in grote kaders op te hangen.

Is een gallery wall meer iets voor jou? Dan is deze website misschien wel interessant: POSTERSTORE

5. “Better to illuminate than to merely shine” – Thomas van Aquino 

Een laatste tip voor een gezellig/hip/interessant/warm interieur: verschillende lichtbronnen. Met gezellige verlichting kan je zoveel sfeer creëren. Denk maar aan een vloerlamp naast jouw zetel, wandlampje naast het bed als nachtlamp en zelfs een coole lavalamp kan de kamer een stuk speelser maken. Ook kaarsen mag je hier niet vergeten.

Hopelijk konden deze tips wat helpen en ben je volledig gemotiveerd om jouw interieur aan te pakken! Succes!