• Vastgoed
Vastgoed 24/05/2023

6 tips om je woning sneller te verkopen

6 tips om je woning sneller te verkopen

1. EEN GOEDE GEVEL VERSIERT HET HUIS

De allereerste indruk bij potentiële kopers wordt bepaalt door het buitenaanzicht. Wanneer zij voor een woning staan met een verkleurde, vuile, beschadigde gevel, worden zij niet bepaald warm gemaakt om de binnenkant te gaan bekijken. Je kan dus best even die gevel laten zandstralen of schilderen. Heb je een breder budget? Voeg dan gevelisolatie toe. Zo vergroot je je kansen alleen maar.

2. GOEDKOOP IS DUURKOOP

Deze tip is misschien wel een grote investering, maar hierbij pluk je achteraf wel de vruchten. Verfris of vernieuw die badkamers en keukens! Veel huizenjagers kijken hier namelijk enorm naar. Wanneer je het budget niet hebt, doen kleine ingrepen al wonderen. Een nieuwe douche, kranen, meubels, verf,… Kijk wat er in je budget past. Een tijdloze look en kwaliteit gaan boven luxe en maatwerk.

3. EXTRA BADKAMER?

Een grote troef bij grote gezinnen? Een extra badkamer! Ook kan een tweede badkamer op het gelijkvloers zeer handig zijn voor in de oudere dag. Uiteraard moet je hiervoor de financiële middelen hebben en moet de ruimte voorzien zijn van de juiste aansluitingen. Maar als je de mogelijkheid hebt, doe dit dan zeker!

4. ZOLDER EN KELDER VOL MET ROMMEL?

Het is een zeer gekend fenomeen… De kersboom en -versiering, een oude tafel of stoel, tapijten, dozen gevuld met alle schattige tekeningen van de (klein)kinderen. De kelder en zolder loopt ervan over. Hou eens een grote kuis en richt deze ruimtes in als een extra slaap- of hobbykamer. Zo zien de kopers meteen het potentieel van al die ruimtes. Hou ook zeker rekening met isolatie en vocht. Een geïsoleerd dak doet wonderen.

5. GROTERE OPPERVLAKTE CREËREN

Uiteraard kan dit niet bij iedereen maar een aanbouw of veranda vergroten je woning meteen. Natuurlijk komt hier wel een aanzienlijk kostenplaatje bij kijken. Bij deze tip moet je voor je zelf uitmaken of dat het de investering waard is en of je deze ooit kan terugverdienen.

6. SNOEIEN DOET GROEIEN

Wie zit er nu niet graag op een gezellige zondagnamiddag in zijn of haar tuin? Gezellige barbecues? Kinderen op hun schommel of in de zandbak? Iedereen kan daar van genieten. Wanneer er dus bezoek komt, zorg dan dat je tuin er piekfijn uitziet. Onkruid uittrekken, gras maaien, struiken snoeien,… Alle kleine beetjes helpen!

Photo via unsplash.com